сряда, 16 август 2017 г.

Изложба "Човек и природа - Ветрен 2017" в Художествена галерия Силистра

Участници и гости в общ кадър
По покана на участниците в Национален пленер Човек и природа - Ветрен 2017, на творческа визита пристигнаха журналисти и представители на местната власт. Той е организиран за 21-ви пореден път по инициатива на дружеството на Съюза на българските художници Силистра с председател Димитър Кулев със съдействието на органите за местно самоуправление: Община Силистра и Общински съвет Силистра. 


В пленера в сферата на живописта, скулптурата и графиката участват 12 творци, изявени художници на регионално, национално и международно ниво, както и с десетки участия в изложби на различна тематика. Това са Христина Дренска и Ели Симеонова  (скулптори от София), Никола Цветанов и Христо Антонов– също скулптори, съответно от град Димитровград и от град Мездра. 

Във Ветрен творят също и талантливи художници от Силистра - Калоян Георгиев, Боян Вихренов, Преслав Колев, Ана Димитрова, Стефан Пенчев, Христина Гаева, Таня Кулева и Димитър Кулев.

„Инициативата дава прекрасна възможност за обединяване на различните поколения художници, рисувайки на брега на река Дунав”, споделя графикът Димитър Кулев, който е и представител на Художествена галерия Силистра, където работи.
Председателката на Общинския съвет д-р Мария Стойчева и директорката на дирекция „Хуманитарни дейности” Цветана Игнатова се срещнаха с младите творци и разгледаха техните творби. На срещата присъства и проф. Ангел Станев, преподавател по скулптура в Художествената академия - София.


Творбите от пленера ще бъдат експонирани в специална изложба, чието откриване ще бъде на 18 август 2017 г. в Художествена галерия Силистра от 17  часа. Всеки художник, участник в пленера, ще дари по традиция по една своя картина на Община Силистра.


Марин Минев - АРТ Силистра, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар