сряда, 16 август 2017 г.

35 коли легенди в ретро конкурса в Силистра на 9 септември

На 9 септември т.г. в Силистра 
е второто издание на 
Конкурс за елегантност на класически и ретро автомобили Дръстър
производство не по-късно от 1987 г. 

До участие в него се допускат екипажи, получили покана от организаторите. Подборът на превозните средства е на основа на историческа, техническа и естетическа стойност, както и предвид тяхната рядкост и автентичност. Превозните средства, допуснати до конкурса, трябва да са в перфектно състояние и технически изправни. 
Предвидено е участие на 35 автомобили, от които 4 от съседна Румъния, откъдето е и доайенът - OLDSMOBILE CURVED DASH 6C (1904 г.). Най-млад е FIAT X 1/9 BERTONE (1982 г.) от България. Всеки трети от автомобилите в списъка на участниците е от марката MERCEDES (различни модели и години на производство - 1935-1937, 1955, 1959, 1965 и т.н.). Участник е и RENO BULGARALPINE от 1967 г. Видео от миналогидишното първо издание може да бъде разгледано на адрес: www.youtu.be/SRIcdSEgKR4
Миналата година конкурсът бе дело на Спортен клуб „Българска автомобилна слава“ с председател Кристиян Желев (силистренец родом), който е и директор на организационния комитет, както и на БАК Ретро със съдействието на Община Силистра, на чийто празник Кръстовден бе посветен. Преди година в автосалона се включиха 33 автомобила. Изпълненията на Градски духов оркестър и хореографията на очарователните момичета от Балет Б2 с ръководител Боряна Кьосева от Силистра, придружавали в ретро костюми собствениците на ефектните возила, създадоха неповторима атмосфера на територията на живописния Дунавски парк. Екип на „Бояна филм“ бе специален гост на Силистра и на парада на ретро автомобили, за да заснеме филм за проявата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар