понеделник, 28 август 2017 г.

Юбилеен концерт „20 години Клуб „АМАДЕУС“ Силистра“


Клуб „Амадеус“ въвежда деца в предучилищна и начална училищна възраст в света на класическата музика, като им предоставя възможност за обучение по пиано и цигулка. Той е създаден през 1997 г. от Красимира Иванова, понастоящем преподавател в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ град Русе. Първият концерт е на 29 октомври същата година на сцената на Дома на учителя в Силистра.

В следващите години своите първи стъпки в областта на музиката направиха десетки деца, обучавани от преподавателите Красимира Иванова, Грета Дачева - вп момента ръководител на клуба, който наскоро проведе свой концерт, както и Лилия Пейчева. Интензивната работа и честите концертни изяви в много училищни и общоградски мероприятия формираха в децата траен интерес и развиха техния музикален талант.

Възпитаници на Клуб „Амадеус“ участват в много престижни национални и международни конкурси. Клубът има завоювани награди на Международен конкурс за пианисти „Grand Prize“ Букурещ; Международен конкурс „Надежди, таланти, майстори“ Добрич – Албена; Международен конкурс за пианисти непрофесионалисти „Viva Piano“ София; Национален конкурс „Светослав Обретенов“ Провадия; „Нашите деца свирят Бах“ Благоевград; „Върбан Върбанов“ Бургас; „Мила Михайлова“ Варна; „Франц Шуберт“ Русе; „Димитър Ненов“ Разград и редица други музикални форуми донесли незабравими спомени и много радост на деца и родители и престиж за град Силистра.

Много възпитаници на клуба продължават своето музикално образование в специализирани учебни заведения в страната и чужбина. Част от тях ще са отново в родния град за празника на своя клуб, носещ името на славен музикант, познат по целия свят. Възпитаничката на клуба Мила Николова преди няколко месеца прослави себе си и града, участвайки в концерт на лауреатите в Карнеги хол в САЩ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар