понеделник, 21 август 2017 г.

Соул музика по икиндия край река Дунав в Силистра


18 август 2017 г. Икиндия. Дунавски кей в Силистра. На ход е пореден красив залез, огряващ разкопки и руини от 10-и век. Започва концертът „Соул музика край реката”. Приятна и фина музика от музикален стил, комбинация от ритъм енд блус и госпъл, зародила се към края на 50-те години на 20-и в., изпълнена от Анна и Джаред - българка и американец (Two Cities One World или в превод - Два града - един свят”), и поднесена с вдъхновение и талант на фона на дунавската панорама. Младите и талантливи музиканти живеят и творят в САЩ, но участват в много международни фестивали. Концертът им в Силистра бе проведен с подкрепата на Община Силистра по идея на младата силистренка Златина Стоянова и с.
В петъчната вечер прозвучаха мелодии от стиловете соул, фънк и джаз, които докоснаха сърцата на многобройните зрители, някои от които позиционирани върху останките от древната православна базилика, а други разхождащи се в чудесния парк (текстът е по пост и снимки от профила на Цветана Игнатова във Фейсбук).

Концертът е доказателство, че в Силистра - при наличните природни дадености, са неизчерпаеми възможностите да бъде показан по нетрадиционен начин един творчески продукт - в случая музикален, за да зарадва публиката, при това без да е отишла специално на уречено място, за да участва в поредно конвенционално културно събитие, повтарящо се години наред като форма и съдържание, но обявявано за иновативно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар