четвъртък, 24 ноември 2016 г.

В Силистра ограничаваме TIR-ове със светофар и знак "до 50 км/ч"

Поредно заседание на Общински съвет Силистра. На него Красимира Енгьозова от Инициативния комитет, протестиращ срещу преминаването на тирове през територията на града, представи своите притеснения относно проблема, продължаващ няма своето крайно разрешаване. 
От трибуната  д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра, потвърди разбирането на администрацията към проблема, уточнявайки, че е инициирал среща с представителите на всички институции – КАТ, ОПУ, РУП, ГКПП и Областна администрация, имащи отношение по въпроса.
В дебата участваха общински съветници с различни мнения, но с общото становище , че проблемът, макар и местен, не е в компетенцията на нито една от институциите самостоятелно.
Стана известно, че е поставен нов пътен знак на входа на Силистра откъм Добрич, ограничаващ скоростта на движение до 50 км/ч. В понеделник, на 28 ноември, ще се проведе нова среща по темата.
Кметът уточни, че са информирани всички институции на всички нива за преминаването на тежкотоворни автомобили през територията на града и то по невралгични участъци.

По публикация в профила на Община Силистра във Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар