четвъртък, 24 ноември 2016 г.

Изложба пърформанс „Стъкленият похлупак“ в Силистра


Изложбата (откриване на 25 ноември от 17,30 ч. в Художествена галерия Силистра) е заключителното мероприятие от работата по ученически проект на неформална група „Еко-арт“  за конкурсна сесия „Младежта срещу насилието и наркотиците“ 2016. Тя  включва компютърна графика в 10 творби и малка пластика в 6 творби, чиито автори са ученици от група „Еко-арт“ с  участници от клубовете „Екология“ и „Изобразително и приложно изкуство“ при Обединен детски комплекс Силистра.

Идеята  на участниците в проекта е  чрез средствата на изкуството да се ангажира вниманието на обществеността към проблемите  на  младежта, които са известни  и всички ги виждаме, но като че ли са поставени  под стъклен похлупак, спиращ звука И, независимо че ги виждаме, ние не ги чуваме и съответно не правим нищо.

Консултанти на изложбата са Живка Ковачева, преподавател по приложно изкуство, и Йорданка Маринова, преподавател по химия и екология. Изложбата  е свързана с инициативата „Седмица на правата на детето“  и Конвенцията на ООН за правата на детето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар