понеделник, 21 ноември 2016 г.

Предстои представяне на втората част на книгата „Сама по пътя“


Зала 13 на Художествена галерия Силистра за пореден път се превръща в място, където си дават среща литературната проява и духовното общуване в името на истината за миналото. На 23 ноември предстои представянето на втората част на прозаичната книга „Сама по пътя“, дело на Дими Борисова (Димитричка Георгиева). Творбата е сред съвременните примери за пресъздаване на събития от близкото минало със средствата на мемоаристиката.

Специален гост на събитието е Станислав Марашки – председател на Съюза на свободните писатели в България, а впечатления за книгата ще бъдат представени от Ванушка Димитрова – филолог (редактор на книгата), Валентин Чернев – писател и поет, член на СБП; Харалан Недев от Троян – член на СБП, Силвана Младенова – критик и др.

Пианистката Лидия Кулева ще озвучи с класически трели атмосферата в една от най-представителните зали на ГХГ Силистра, а актрисата Нели Тодорова ще представи откъс от книгата. Група „Интер“ е поканена да поздрави авторката и нейните гости.

Представянето на книгата „Сама по пътя“ („Оживях, защото много видях“), издание на печатница „Ковачев“ – Силистра, става възможно с любезното домакинство на Художествената галерия и със съдействието на община Силистра, както и на Регионална библиотека „Партений Павлович“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар