понеделник, 28 ноември 2016 г.

В Стара Загора младоженка бяга с кума, в Силистренско развод 4 дни след сватбата


Млада старозагорка избяга от сватбата си заедно с кума само час след като се врече във вярност до гроб на любимия си. Случката в стил „Булката беглец” се разиграла по време на пищно тържество в тузарски ресторант на брега на морето, разказа адвокат, нает от „сламения вдовец” да разтрогва брака, пише „Телеграф” . Младата дама духнала от кръчмата както си била с булчинската рокля и воала, а в чантичката й били скътани паричните дарове, връчени от над 150-те гости. Заедно с нея изчезнал и кумът, състудент на красавицата. 

Липсата лъснала, когато дошло време за известното кумско хоро. Първоначално двата рода сметнали, че става дума за неуместна шега. От последвал разговор по мобилните телефони обаче се изяснило, че кумът се оказал „необходим трети”. Новата двойка предварително си купила самолетни билети за Англия, където възнамерявали да се устроят на първо време. Изоставеният жених, който е доста по-възрастен от бегълката, признал, че пръснал над 30 бона за подготовката на празника. Той вече е завел дело за разтрогване на брака.

Млада двойка в Силистренско вероятно е сред рекордьорите, имали най-кратък брак у нас. Само четири дни след сватбата двамата взели решение да се разведат, а на петия ден младоженката си стегнала багажа и се прибрала при родителите си. Причината е, че свекървата взела парите от тържеството, които били общо 22 000 лева, а булката не получила нито лев, пише Монитор. 

Четирите дни от съвместното съжителство се превърнали в истинска война между двата рода – на булката и на младоженеца. Сватбата била дълго подготвяна и всички обичаи, присъщи на консервативната общност, били спазени. В дома на момичето бил показан чеиза й, а от ритуала „къна геджеси”, което е нещо като прощална моминска вечер, била събрана известна сума. И тя по-късно попадала в ръцете на свекървата.

Младите се взели на 18 октомври 2014 г., а вечерта в селото на младоженеца – Вокил, имало сватбено тържество. Съгласно местните обичаи бил съставен списък с гостите от страна на булката, като срещу всяко име била вписана и подарената сума в размер на общо 11 000 лева. Събраните от сватбата 22 000 лева взела свекървата, платила разходите за оркестъра, за закланото теле, за напитките, а булката не получила нищо. 

Юридически бракът бил прекъснат няколко месеца след фактическата раздяла. Родителите на ощетената булка завели дело, за да си върнат парите, като представили списъка със сумите от техните роднини. Съдът реши, че семейството на младоженеца трябва да върне на бившата си снаха 8500 лева. В Русе също е известен случай на много кратък брак. Само седмица след марша на Менделсон 81-годишен мъж подаде молба за развод, защото хванал 61-годишната си булка в изневяра и не могъл да понесе това.


www.novini.bg и www.chernomore.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар