сряда, 23 ноември 2016 г.

В София СБЖ награди Пеню Пенев от Силистра пред зет и внук


В залата на Градска художествена галерия София бе тазгодишното тържество на Съюза на българските журналисти по връчването на Годишните награди на най-голямата журналистическа организация в България. Сред видни имена от българската преса и националните телевизии БНТ и БиТиВи, на БНР, вкл. и Радио Благоевград, както и на други издания в страната, пръв своята награда получи силистренският кореспондент на БТА Пеню Пенев (по предложение на Комисията по творческите въпроси и с решение на Управителния съвет, в който и в този мандат има силистренец родом – Валери Тодоров – дългогодишен директор на БНР).

Роденият в плевенския град Левски журналист, чиято трудова карира почти изцяло е минала в „най-северния север“, получи най-голямата награда на Съюза – значката „Златно перо“, в присъствието на своя зет – също журналист, но в столицата, както и пред внука си, които също се развълнуваха от изказаната към него почит. 

Дружеството на СБЖ в Силистра с председател Йордан Георгиев единодушно номинира г-н Пенев за наградата по повод двете му годишнини: 65 години от рождението на журналиста и 30-те му години в БТА като кореспондент за област Силистра (категория „Кореспондент на централна медия в страната“). Да припомним, че наскоро той получи други две престижни награди – стана почетен гражданин на община Силистра и му бе връчен приз за принос в отразяването на Поддържан резерват „Сребърна“.

И други членове на СБЖ в Силистра през годините са получавали награди по различни поводи. От актуалните в момента членове това са Енчо Енчев – дългогодишен член на Съюзния съвет – някога управляващ орган на организацията, Калина Грънчарова – главен редактор на в. „Тутраканскки глас“ за половинвековния юбилей на вестника (плакет), Йордан Георгиев – за своята петдесетгодишнина (плакет) и Тамара Спасова – за шестдесетгодишния й юбилей („Златно перо“).

Няма коментари:

Публикуване на коментар