сряда, 16 ноември 2016 г.

Йордан Марков с „Гран при“ в Молдова

Младият български поп изпълнител Йордан Марков, който е родом от Силистра, спечели поредна престижна награда „Гран при“, този път на фестивал в Кишинев, Република Молдова. В конкуренция на изпълнители от Русия, Израел, Беларус, Англия, Молдова и др= страни.

Той стана победител във възрастовата група над 18 г. (до 40 г.в проведената за 14-и път музикална надпревара „Дoua inimi gemene“, посветена на двамата музиканти Дойна и Йон Алдя-Теодорович, загинали на 30 октомври преди 25 години в катастрофа на 50 км от Букурещ. С първа награда във възрастовата група до 18 г. е Габриела Йорданова, която представи миналата година България на конкурса „Евровизия“.

На конкурса Марков се явява с две песни: първата вечер представя песен на молдовски, която е свързана с патрона на фестивала, а във втората се явява с познатата вече песен „Старата любов“ (музика: Стефан Димитров, текст: Богдана Карадочева). Като победител той участва и в галавечерта в театър „Михай Еминеску“ в столицата на страната.

За изпълнителя, който е възпитаник на Национална музикална академия, наградата е потвърждение на негови успехи и у нас (Тутракан, Кубрат, Санданскии в чужбина – Казахстан (град Алмати –„Гран При" в групата на младежите до 18 г. сред 50 участници от 12 страни, носител на наградата „Златен микрофон“ в град Костонай), Русия (гр. Сатка), Унгария  и др. страни. Тази година той бе за пръв път и в журито на конкурса „Речни ноти“ в Тутракан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар