четвъртък, 17 ноември 2016 г.

Казанлък, Смолян и Тутракан първенци за култура и фестивали

http://www.kmeta.bg/
В рекордната по туристически посещения 2016 г. градовете Казанлък, Смолян и Тутракан взеха наградите в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“ в конкурса „Кмет на годината 2016“. 
В нея националният онлайн вот определи градоначалниците, които превръщат успешно градовете в емблема на атрактивни туристически дестинации и фестивали. Наградите на отличниците бяха връчени от шефа на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. В раздела „Малка община“ призът взе кметът на Тутракан Димитър Стефанов, в раздела „Средна община“ – колегата му от Смолян Николай Мелемов, а за „Голяма община“ отличието отиде при градоначалника на Казанлък Галина Стоянова.
За мен е голяма чест и радост да наградя хората, които на дело изпълняват идеите ни от преди 15 години, които трябва да възстановят своите ценности и правят всичко да популяризират историята, обяви директорът на НИМ Божидар Димитров. Спечелилият кмет на Тутракан Димитър Стефанов заяви: „Ще отправя един апел към всички и към НСОРБ – нека всячески да помагаме на екипа на г-н Томов, за да го има този форум. На много хора трябва да благодаря, най-вече на моето семейство, което е с мен през цялото време. Благодаря на общинската администрация и на хората в Тутракан, които ми повярваха, че Тутракан от един неразпознаваем град може да бъде известен в цяла Европа“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар