четвъртък, 10 септември 2015 г.

ДЕО, ЛЕО и други в празничните дни на Силистра


       В празничните дни на града, Община Силистра подготвя маратон от разнообразни събития. От 12 до 14 септември на пл. „Свобода“ гости на града ни ще подредят своите арт произведения в Първи Фестивал на народните занаяти – Силистра 2015. Майстори от цялата страна ще представят автентични и креативни предмети - ръчна изработка.
     На 14 септември от 9 ч. Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий ще отслужи празнична св. литургия за здраве и благоденствие на жителите на Силистра. В 10.30 ч. започва тържествената сесия на Общински съвет- Силистра, на която председателят, д-р Мария Димитрова и кметът, д-р Юлиян Найденов ще удостоят с най-високото отличие „Почетен Гражданин на град Силистра“ - д-р Димитър Игнатов и ще отличат други видни силистренци. 
     Привечер, от 18.30ч. на силистренска сцена ще поднесат непреходното си творчество български "звезди". На Кръстовден на площад „Свобода“ слово ще произнесе кметът на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов. По негова покана тържественият концерт ще започне с изпълнения на Йордан Марков. В репертоара си той ще изпълни авторски песни на Точно Русев, Евтим Евтимов, Пламен Велинов, и други. В програмата му са включени хитове от световната поп сцена, както и български песни, обичани от всички поколения.
    Непосредствено след него на сцената ще излезе Маргарита Хранова. Удостоена с приз "Златен Орфей" за цялостен принос. Музика за нея са писали Найден Андреев, Зорница Попова, Петър Ступел, Вили Казасян и други.
   Община Силистра кани всички гости и граждани на концерт на пл. „Свобода“, да отбележим заедно 14 септември – един от най-големите православни християнски празници – Въздвижение на Светия животворящ Кръст Господен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар