вторник, 29 септември 2015 г.

Силистренец вицесветовен шампион в Куала Лумпур


     Назаем от профила във Фейсбук на  Християн Маринов: "Имаѝки предвид колко тренирам лявата ръка, няма как да очаквам повече от нея и съм доволен от първия ден на състезанието - вицесветовен шампион. Както е било винаги при мен, надеждата е в силната дясна утре, та аз само нея тренирам...". 
     Християн Маринов е второкурсник в Националния военен университет, стана шампион в Европейското първенство по канадска борба за младежи, което се проведе в София от 31 май до 7 юни т.г. 
     Шестима български състезатели се класираха за финалите в първия ден на Световното първенство по канадска борба, което се провежда в Куала Лумпур, Малайзия, съобщиха за "Агенция" Фокус от Федерацията. 
       Сашо Андреев от Тутракан и Неделин Христов се борят за златото при юношите в категории 75 и 70 кг лява ръка, Димитрина Димитрова също от Тутракан се бори за златото при девойките до 55 кг, Валентин Господинов и Християн Маринов от Силистра при младежите на 70 и 85 кг лява ръка, а Цветан Гашевски при ветераните до 80 кг. 

      Георги Георгиев и Божидар Симеонов спечелиха бронзови медали в категории 65кг и 70кг при юношите. Финалите започват в 12.00ч. българско време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар