сряда, 23 септември 2015 г.

Стауетка и грамота от фестивал в Блачик за малки танцьори от Силистра


         Стауетка и грамота за спечелено I място в раздел "Обработен фолклор - Категория А: Танцови състави и ансамбли, I възрастова група до 12 год." спечелиха най-младите танцьори от Ансамбъл "Дръстър" Силистраqm, представители на едноименното читалище. в сайта на читалещото четем: "Това е първата им значима награда. Повече от 40 деца до 12-годишна възраст стъпиха на сцената и умело изиграха своята програма от четири добруджански танца. Публиката стана на крака и продължително ги аплодира, а журито с председател проф. Антон Андонов оцени с най-висока оценка изпълнението им. 
      Безценна подкрепа за децата-танцьори бяха техните вдъхновени родители, които се насладиха на резултата от труда и таланта им. Освен на сцената, децата имаха възможност да участват в различни работни ателиета по време на Фестивалните дни - за тъкане, ушиване на костюми, рисунки на носии, разучаване на хора и подготовка на общ танц по музика на химна на фестивала. Най-хубавото дойде след края на състезателния ден - изживяване на радостта и удовлетворението от победата заедно с Димитър Джамбазов - техният хореограф, педагог, музикант и верен приятел. Децата посетиха Ботаническата градина и направиха обход на двореца на кралица Мария в Балчик.
     Освен статуетката за ансамбъла, награда спечели и г-н Димитър Джамбазов - за проявено постоянство на ръководител за 5-годишно непрекъснато участие с колективи на "Море от ритми". Гордостта на ансамбъла - Антонио Минев грабна награда за "Най-личен момък" на фестивала и за рекламно лице на 6я НФФ "Море от ритми" през 2016 г. Не са много хората като Димитър Джамбазов, които работят с подрастващи и се стремят да ги приобщят към родните традиции и култура. 


"ДА РАБОТИШ С МЛАДИ ХОРА Е УДОВОЛСТВИЕ" - ТАКА Г-Н ДЖАМБАЗОВ СКРОМНО ОБОБЩАВА ПОСТИГНАТИТЕ УСПЕХИ.


Поздравяваме и нашите приятели от КНТ „Жътвари” гр. Добрич с р-л Мая Бърдарова, които спечелиха III място и КНХ „Ведрина” при НЧ „Ведрина – 1948” гр. Алфатар, обл. Силистра с р-л Светлана Силянова и Николай Караколев за спечелената поощрителна награда в раздел "Клубове за народни хора".
 Поздравяваваме и Ансамбълът за автентичен фолклор и мъжката певческа група при НЧ „Дочо Михайлов – 1906” с. Бабук, обл. Силистра с р-л Маестро Нено Петров, които спечелиха две първи места в раздела за автентичен фоклор и за хорове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар