сряда, 9 септември 2015 г.

Ансамбъл „Ритъм” при НЧ „Св. св.Кирил и Методий-1966” с концерт за Празника на Силистра

Фолклорна магия”
концерт на танцов ансамбъл „Ритъм” 
при НЧ „Св.Св.Кирил и Методий-1966” гр.Силистра
посветен на 14 септември – Кръстовден –
празник на гр. Силистра на 13 септември /неделя/ 2015 г. – 18.00 ч. сцената на пл. „Свобода”

    Ансамбълът е създаден през 1991 г. по инициатива на Росен Атанасов, с цел да издирва, изучава и съхранява музикално-танцовия фолклор на България, да го популяризира сред подрастващите и осъществява приемственост между поколенията. В момента ансамбълът включва оркестър от народни и класически инструменти, школа за народни танци до 6 години, детски състав от 6 до14 години, младежки от 14 до 25 години, състав за автентичен фолклор , клуб за народни хора.
      Репертоарът е изграден от танци от всички етнографски области в страната и дава възможност на зрителите да се запознаят с богатата музикално-танцова култура на България. Ансамбълът е изнесъл множество концерти в страната и пред гости от Европа на курортите “Албена”, ”Златни пясъци”и др., гостувал е в Турция, Румъния, Македония, Англия, Португалия, Италия, Полша и др.Първият български ансамбъл удостоен със сертификат ” на IGF –„Международна фолклорна група” от Международния фестивал „Световни фолклорни звезди”. Клубът за народни хора стана шампион на шампионите в телевизионното шоу „Надиграй ме”.
       Тази година отново ансамбълът „Ритъм” взе призови награди при участие в Международен фолклорен фестивал „Korona arrubia” - /Червената корона/ на остров Сардиния в Италия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар