вторник, 29 септември 2015 г.

Седмата филателна изложба "Добруджа 2015" с експозиция в Драматичния театър в Силистра

Председателят на Общински съвет - Силистра д-р Мария Димитрова, директорът на дирекция "Хуманитарни дейности" д-р Лидия Попова, зам. областният управител Младен Минчев, кандидатите за кмет на община Силистра от БСП, АБВ и НФСБ, много филателисти и граждани участваха, вкл. КИП №3, в откриването на VII-та изложба на Филателно дружество "Димитър Дончев" под надслов "Добруджа -2015". Първата е проведена през м. септември- октомври 1990 г. и оттогава на всяка петилетка се прави експозицията, посветена на Крайовския договор от 1940 г., възвърнал Южна Добруджа на Отечеството.
Изложбата е организирана в партньорство с Община Силистра, Общински съвет - Силистра и Областна пощенска станция - Силистра, а отпечатването на юбилеен пощенски плик е подпомогнато от Областна администрация Силистра. 

Изложбата е своеобразен разказ за историческите събития в периода на възвръщането на Южна Добруджа към България, Можете да бъде разгледана във фоайето на Драматичния театър до 7 октомври 2015 година. В нея своя дългогодишен труд са показали 20 участници, като през тази година се е включил и представител на съседна Румъния - филателист от град Кълъраш. След представянето си в Силистра, богатата тематична колекция ще гостува във Велико Търново.

Няма коментари:

Публикуване на коментар