четвъртък, 24 септември 2015 г.

Георги Първанов лично регистрира кандидата за кмет на Община Силистра


    Председателят на ПП „АБВ” и президент на България /2002-2012/ Георги Първанов лично регистрира кандидата за кмет на Община Силистра от „АБВ” Ростислав Павлов в Общинската избирателна комисия на 20 септември 2015 г.: „Дано съм за кадем! Сигурен съм в успеха на Ростислав Павлов”. На брифинг с журналисти Първанов сподели: „Моят дълбок усет е, че Ростислав Павлов ще извърви път, сходен с моя през 2001 година, когато ми очертаваха трето място, а аз станах първи. При конкуренцията има реални шансове подкрепата да се ориентира към него.”.

    Първанов обоснова необходимостта от законодателни промени, за да се засилят правомощията на общините. На среща с членове и симпатизанти на „АБВ” и обществеността в Силистра лидерът на ПП „АБВ” посочи, че младата политическа формация има над 14 000 членове в страната. Парламентарно представената партия има свои структури навсякъде в страната. В голям брой общини „АБВ” има кандидати, в 180 – самостоятелни, а в другите безкористно се подкрепят кандидати на БСП и „Български социалдемократи”.

    Според Първанов ангажиментът на „АБВ” в управлението на България бе правилен избор, очакван от обществото и нацията. В Европа известни за успешното развитие на страните са коалициите между леви и десни. Включването на Ивайло Калфин в управлението като вицепремиер и министър на труда и социалната политика показа, че „АБВ” може да бъде социален коректив и има висок експертен потенциал. Калфин е отличникът на правителството с извършената работа за пенсионната реформа, семейните помощи, отговорното родителство, узаконяването на еднодневните трудови договори и др. Амбицията в Местни избори 2015 е да се влезе със силни кандидати в общините и да се покаже, че те могат да бъдат ръководени в интерес на хората.

Няма коментари:

Публикуване на коментар