понеделник, 21 март 2016 г.

В Силистра туристическото дружество отчете подобрения на хижа „Ален мак“

В края на миналата седмица се проведе общото годишно събрание на Туристическо дружество „Дочо Михайлов – Силистра“, чийто председател е учителят по физкултура Александър Лечев. Пред около 30 членове на неправителствената организация, в която с платен чл. внос за м. г. са 63 души, той представи отчетен доклад. Новоприетите през годината туристи са 18, предимно хора с траен интерес към заниманията сред природата. От името на Контролния съвет доклад за направената проверка представи неговият председател Виолета Атанасова.

В него се посочва, че са изразходвани достатъчно средства според възможностите на дружеството за ремонти по хижа „Ален Мак“ в парк „Орехова гора“, посещавана както от местни туристи, така и от други дружества. Включително и в годишното събитие „Нашият Дунав“, провеждано всяко лято с гости от Североизтока.

Събранието бе съчетано с поход до ореховата гора, какъвто се провежда няколко пъти в годината. Другите изяви са най-често отзвук от покани на дружествата в Разград, Шумен, Варна и Търговище, където също има еектни и интересни регионални прояви с туристическо съдържание.

Финансовите проблеми, вкл. на членовете на дружеството, най-често хора в активна трудова и в пенсионерска възраст, не позволяват участия в събития в по-далечни региони, макар миналата година да е реализирана и международна изява – екскурзия в Гърция.

Всяка година дружеството се включва в кампанията „Да изчистим Бълария за един ден“, както и има свои представители в в регатата ТИД, завършваща в Силистра от 60 години насам, а преди това и със заключителна вечер във Ветрен, където е другата база на силистренските туристи, която също е вече морално остаряла и се нуждае от обновление. По традиция там през м. юни се открива летният сезон на гребците и водните туристи. За съжаление, все по-малко хора успяват да я посещават през


последните години, вероятно по организационно и по финансови причини.


Няма коментари:

Публикуване на коментар