събота, 19 март 2016 г.

В област Силистра ДПС преизбра лидера си Насуф Насуф

Според съпредседателя на ДПС Рушен Риза, който бе на областна конференция на ДПС в Силистра, на която Наесуф Насуф бе преизбран за председател, трябват разумни политики, за да бъде овладяна политическата несигурност в страната, или избори.

Той подчерта, че България изживява труден момент с "неразбориите" в управляващата коалиция, с неадекватното поведение на ДСБ, които дават разнопосочни сигнали до българското общество. Риза обърна внимание, че ДПС е за спокойствие в политиката. "Но пък, от друга страна, по този начин не може да продължи, ДСБ трябва да решат какво да правят и ако продължи още малко тази несигурност и тази политика на разнопосочни сигнали, според нас, е по-добре да се отиде на избори", каза Рушен Риза. 

"Може и те да са объркани, но по този начин дават едно чувство за несигурност и нестабилност в управлението", заяви Риза. Според него това, съчетано с бежанската и икономическата криза, със спирането на обществени поръчки, които по думите на Риза са заради липса на финансови средства, създават чувство на несигурност у хората, не се знае бъдещето на управлението и "от тази гледна точка трябват наистина разумни политики". 

Рушен Риза, заедно с други ръководни дейци на ДПС, сред които евродепутатът Филиз Хюсменова и народни представители на движението, участва в работата на Деветата областна конференция на силистренската организация на на ДПС в Силистра. Запитан за състоянието на организацията в Силистренско, Риза каза, че има теми, които притесняват, като в Главиница, където бе анулиран изборът за кмет на ДПС и "има несправедливо решение срещу нашия областен председател и легитимно избран кмет, има политически игри". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар