сряда, 2 март 2016 г.

Лайънс клуб Силистра събра пари от мартеници за награди за деца

С  ръчно изработени мартенички, с  послания за здраве и добруване Лайънс клуб – Силистра събра само за час 350 лева в благотворителна инициатива, посветена  на талантливи деца и младежи от  Силистра. Лайънс клуб  спази стародавната инициатива и на 1 март 2016 г. предложи ръчно изработени мартенички от членове и приятели на клуба.
Само за един час в центъра на Силистра, под липата, от продажбата на мартенички бяха събрани 350 лева. В благотворителната инициатива се включиха обитателите и служителите от Центъра за настаняване от семеен тип на лица с психични разстройства в с. Айдемир, които изработиха мартенички.
„Събраните средства от продажбата на  мартеничките са за фонд „Наградите на Лайънс клу
б – Силистра за 2016 г.” за талантливи деца и младежи”, поясни инж. Любомир Ковачев – президент на клуба през настоящата година.
Наскоро Лайънс клуб Силистра обяви критериите за четири награди от по 500 лева за даровити средношколци, с творчески принос,  в четири области: хуманитарни специалности: литература, история, езиково обучение, биология, химия; творчески наклонности – изобразително изкуство, актьорски и певчески умения, журналистика; математика, физика; спорт. Обявен е и конкурс с награден фонд за изработване на лого „Усмивки на приятелството”.



Няма коментари:

Публикуване на коментар