сряда, 2 март 2016 г.

Формация „Двуглас” ще отбележи тържеството на националния ни празник


На 3-ти март, непосредствено след тържественото поднасяне на венци и цветя, на сцената на пл. "Свобода " ще се извисят гласовете на Милен Иванов и Даниел Спасов - формация "Двуглас"- от фолклора до Бога.

Творческите търсения на двамата певци са свързани преди всичко с уникалното българско пеене.Техните изпълнения включват оригинални образци от най-старинните пластове -двугласни песни от различни региони на България, баладична, епическа, любовна и обредна музика. 

През 2003 г. Даниел Спасов и Милен Иванов издават първият си албум с хайдушки и исторически песни. Успоредно с това реализират записи в Българското национално радио и филми в Българската национална телевизия. През 2005 година излиза албумът им „Българският двуглас” - едно задълбочено изследване и мащабно представяне на българската многогласна песен. 

Многобройни са концертите им в България, както и престижните турнета в чужбина - Германия, Швейцария, Русия, Австрия, Чехия, Франция, Португалия, Гърция, Израел, Дания и Швеция. През 2008 година записват старинни църковни песнопения и шедьоври на православната музика в албума „Благословен си, Господи”. През 2009 година издават албума „Коледен благослов”, който представя най-ценното от българските коледни песни. Най-новият проект на двамата музиканти е „Тайнството на обреда”.

Каним всички силистренци и гости на нашия град на 03.03.2016 г. от 10.00 ч. на пл.”Свобода”! Да сведем глави пред подвига и саможертвата, да поднесем цветя в знак на признателност и да станем част от Националния празник на България – 3-ти март!

Няма коментари:

Публикуване на коментар