понеделник, 21 март 2016 г.

Силистренци в "20 години Денят на совите" по Радио Шумен

От Радио Шумен научаваме:
"На
18.03. преди 20 години  в ефира на Радио Шумен стартира вечерното контактно предаване "Денят на совите". В първото му издание прозвуча въпросът "Как сте?", който и до днес провокира слушателите за диалог по теми от живота. 
За 20 години предаването е реализирало близо 20 хиляди часа ефирна продукция, има утвърдена аудитория не само от българския Североизток, но още от страната и чужбина. През годините екипът на предаването „Денят на совите“ и неговите слушатели осъществиха десетки обществени инициативи, а през 2011 предаването получи наградата на Съюза на българските журналисти. По повод юбилейната годишнина, на 19 март от 12 часа в Радио Шумен бе открита изложба и се проведе  среща на фен клуба и слушателите, в която участваха и неколцина силистренци, вкл. бардът и пеещ таксиджия Георги СТойков.

В своя профил във Фейсбук той сподели: "Искам да благодаря на Милена Иванова от Силистра, която документира моето ПЪРВО и надявам се да не е последно участие в "Денят на Совите", но все пак съумях да ги закарам нея и очарователната и дъщеря Гергана до Шумен и обратно, избягвайки опита за "атентат" във Венец минути преди да пристигнем за срещата, завършила с обща снимка на Совите пред радио "Шумен"! Тук са много известни гласове, чиито лица виждах за пръв път, както и те мен! Пожелавам на всички след 20 години  пак да се снимаме още по-мъдри, още по-влюбени в това нощно ток шоу "Денят на Совите"! Ще ви очаквам, приятели! И никакви неизвинени отсъствия...

На срещата всеки искаше да прегърне и целуне познатия-непознат. Радвам се, че съм вече един от тях и сърцето ми им принадлежи. Имаше изненади по сценарий и извън него, всеки искаше да изпрати своето послание до тези които са успели да дойдат, за тези които нямаха тази възможност и за тези, които се бяха преселили в един по-добър и по-хубав свят. Ангелогласните девойки, които изпяха "Многоя лета",  бяха освен млади, и красиви, както и гласовете им. 

В този миг си представих,че Радио Шумен е един божествен храм, от който не исках да си тръгна.
Искрено завиждах на водещите, че работят това  което обичат, и обичат това, което работят...Много малко от нас успяват за единствения наш живот да правят това,което им доставя удоволствие и да получават за това пари...Но, повярвайте ми, на мен, който е имал възможността да се докосне до истинската журналистика, това съвсем не е лека професия, но пък достойна за уважение!"


А като че ли беше вчера, когато с Румяна Гидолова пращахме записи на ролки за "Деня на совите" по радио "Шумен", монтирани фино от Иван Недев - Щрауса, за да станем в раннин зори и да чуем как звучат гласовете на силистренци в анкетите, репортажите и интервютата. Имаше романтика и мисия в тази журналистическа задача, както винаги слабо заплатена, но за сметка на това интересна и запомняща се. И сега колегите Маргарита Иванова и Калина Грънчарова продължават традицията...

Няма коментари:

Публикуване на коментар