понеделник, 7 март 2016 г.

Д-р МАРТИН КЪРНОЛСКИ С МАЙСТОРСКИ КЛАС ПО СЦЕНИЧНО ПОВЕДЕНИЕ ЗА ПЕВЦИ ОТ СИЛИСТРА


На 18, 19 и 20-ти март  2016 г. талантливи деца и младежи от Силистра ще вземат участие в третото издание на майсторският клас по сценично поведение този път на тема: "Какво да правя с ръцете си, докато пея на сцена?" - отговори на реални въпроси и решения на реални проблеми  с д-р  Мартин Кърнолски. "Организатор на проявата е Център за Музика и Изкуства "Мегатон" - гр. Силистра, с подкрепата на  хотел "Дръстър"", съобщи Миглена Илиева от

ЦМИ

През тридневното обучение участниците ще формират и разкрият творческата си индивидуалност чрез:  придобиване на общи навици на поведение на сцена; работа с жест, поглед и тяло; упражнения за представяне пред публика; песента като монолог; актьорски задачи в песента.

Интерактивните занимания по сценично поведение ще се проведат от продуцента, мениджър и организатор на множество събития д-р Мартин Кърнолски, в елегантно обзаведената и модерно оборудвана конферентна зала на хотел „Дръстър“  и  в залите на "Мегатон". Майсторските класове, които ръководи в Русия, Украйна, Израел, Турция, Румъния, Сърбия и други държави са само част от неговата творческа биография през последните десет и повече години. 

Предварително д-р Кърнолски заяви: „Вложих и продължавам да влагам много усилия за популяризирането на българското изкуство - щастлив съм, че над един милиард телевизионни зрители са гледали български артисти в чужбина, благодарение на моята мениджърска дейност (става дума за Мариана Попова, БТР, Теди Кацарова, Васко Кръпката и Подуене блуз Бенд и др.)

Fт 1995 г. до 2005 г. управлявах звукозаписния комплекс на бившата държавна компания „Балкантон” r в този период в комплекса записват и не малко от популярните имена в българския шоубизнес:  Йълдъз Ибрахимова, Васко Кръпката, Арабел фон Караян, Мими Иванова, Ваня Костова, Маргарита Хранова, Уикеда и много други.

За първи път в България през 2004 г. организирах и продуцирах уникален за времето си концерт на рок група и симфоничен оркестър – „Б.Т.Р. симфони – 2004”.  В последните, повече от десет години започнах да развивам своя собствена методика, базирана на работата на Б. Брехт, М. Чехов и, разбира се, К. С. Станиславски. 

Но също така и на работата на Дж. Наваро, А. Пийз и други специалисти в областта на поведенческия анализ, за обучение по “Сценично поведение” за певци и музиканти от всички жанрове. Намирам моя голям практически опит за един от ключовете за създаването на моята успешна научна и практическа методика.“ 

По време на майсторския си клас в Силистра  Д-р Кърнолски ще акцентира върху - контакт с публиката; изграждане на сценичен образ; подготовка за прослушвания и конкурси; индивидуални консултации.
  
Заниманията ще бъдат разпределени  и проведени в график  по групи съобразени по възрастов принцип и ниво на умения на участниците. http://www.vspacademy.com/bg/httpwww-vspacademy-comNews-and-events/  


1 коментар:

  1. Това беше първата ми среща с певците от ЦМИ "МЕГАТОН" след като защитих докторската си степен в НАТФИЗ. Последва още една. Но това са все мигове, които зареждат мен с вдъхновение и вяра, че доброто е живо! Ако ви интересува какви други майсторски класове и изяви предстоят можете да посетите страницата ми www.martinkarnolsky.com
    Огромно благодарности на Миглена и Илия Илиеви и техните възпитаници!
    д-р Мартин Кърнолски

    ОтговорИзтриване