сряда, 2 март 2016 г.

На празник в Дулово


На 1 март в зала 1 на Община Дулово с проведе тържеството "Ден на самодееца". В него взеха участие ПК "Втора младост", ПК "Добруджа", Клуб "Надежда", Група за патриотични песни, ПК с. Грънчарово, ПК с. Межден. Клубовете представиха кратка програма  - народни, стари градски и патриотични песни, хуморески, сценки и художествено слово. 

На празника присъстваха и всички читалищни секретари. Кметът на община Дулово д-р Юксел Ахмед откри тържеството и приветства всички самодейци, като им честити двойния празник "Баба Марта" и "Ден на самодееца" и пожела крепко здраве, щастие и дълголетие.

Той призова участниците да не спират да препредават традициите и фолклора, защото те са нашият нестихващ извор на живот. След участието на клубовете зам. кметън по хуманитарните дейности Доротея Тотева връчи поздравителни адреси на всички читалища и пенсионерските клубове. Бяха отличени най-възрастните и дългогодишни самодейци от община Дулово - с цветя и поздравителен адрес.

Днес -2 март, от 17.30 ч. в салона на НЧ "Н. Й. Вапцаров" ще се проведе празничен концерт по повод 3 МАРТ с участието на самодейци от  читалището и на Танцов ансамбъл "РИТЪМ" - Силистра с ръководител Росен Атанасов. Вечерта от 19:30 ч. е празничната заря по повод националния празник на Република България.

На 3 март от 10 ч. пред НЧ "Н. Й. Вапцаров" е ритуалът по официално издигане на националния флаг на страната от знаменна група ученици от СОУ "Васил Левски" - гр. Дулово. Поздравителната програма е с участието на самодейци от НЧ "Н. Й. Вапцаров" и  Група за Патриотични песни. В 10:30 ч. е поднасянето на цветя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар