събота, 13 юни 2015 г.

Третият кръг от офроуд шампионата "Bulgaria Trophy Challenge" в Тутраканско


От Агенция Kalina News: Калинае Грънчарова - Фейсбук 
smile emoticon
Третият кръг от офроуд шампионата "Bulgaria Trophy Challenge" бе открит тази в петък в тутраканското село Нова Черна. На панаирската поляна е лагерът на състезателите. Там, в присъствието на главните организатори - Чавдар Владимиров и Атанас Арабаджиев, те бяха поздравени от зам.-областния управител Младен Минчев, зам.-кмета на община Тутракан Петя Князова-Василева иот  кмета на селото Нехат Юсмен. Първият ден от състезанието бе т.нар. трофи по пътна книга. През втория организаторите са подготвили затворено трасе за скоростен траял „италианско преследване”. За участие са се записали 3 екипажа от Гърция и над 50 от България. Майсторите на офроуда ще премерят сили в надпреварата за машини с повишена проходимост в три категории - клас АТВ, клас Хоби и клас Експерт.

     Организаторите са се постарали да създадат добри условия за прекарване на уикенда и извън състезанието. Съпътстващата програма за участниците и зрителите включва концерт на рок бандата БТР - на 13 юни, събота от 20:30 ч. в Нова Черна. Купите и наградите за победителите са изработени от местните творци - скулптора Иван Вълев и художничката Янка Енева. 
     Съорганизатор на офроуд състезанието е Община Тутракан, в чийто годишен спортен календар то е включено. Програмата: 14 юни 2015 г. (неделя): 10.00 часа – старт в с. Нова Черна 

15.00 часа – награждаване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар