понеделник, 15 юни 2015 г.

Попинската ловна дружинка спечели диво прасе от юбилейна томбола


Известно е пожеланието „Наслука!“ по адрес на риболовците, но преди всичко на ловците, за да получат удовлетворение от проведената „акция“ и повод да се поздравят с успех.
Случва се обаче слуката да дойде и от томбола, като проведената по време на събора на ловците и риболовците от Ловно-рибарско дружество „Сокол 1“ – град Силистра, посветен на 120-ата година от основаването му. Казват, с приказ на тогавашния околийски началник Никола Обретенов, според който „всяко лице от каквато и да е народност и поданство е свободно да ходи на лов, като се съобразява със съществующите закони на държавата“

В рамките на тържеството, към което задочни поздрави поднесоха областният управител Стоян Бонев и кметът на общината д-р Юлиян Найденов, бяха осветени новите знамена на 33 ловни дружинки, в които членуват над 1 100 ловци от различни поколения.
За празника бе подредена изложба от дружинките, включваща и трофеи. Да припомним, че през 1987 година в района на ловната дружинка в с. Йорданово е регистриран световен рекорд от отстрелян благороден елен с 16-килограмов трофей, оценен през 1990 година в гр. Нитра с резултат, неподобрен до днес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар