четвъртък, 18 юни 2015 г.

Предстои областен етап на конкурсите "БУКЕТ 2015-2016", обявен от ДПС


        На областно ниво и в Силистра предстои провеждането на конкурсите за различни видове изкуства ("БУКЕТ"), предвиден е за м. септември. Всички общини от област Силистра вече са провели своите местни изяви. Одобрение ще се явят на националния 3-ти кръг в София 
        ДПС обявява конкурсите „БУКЕТ” като отговор на потребността чрез традиционната култура на малцинствата, чрез самопознанието и проявленията на идентичността, чрез познаването и приемането на „другия” - да се отстоява свободата и възпитава толерантността. Идеята е да повишат интереса на младите хора към изкуството и към традициите на етносите в България; да  съдействат за утвърждаване на мултикултурализъм в обществото; да създават среда за изява и развитие на таланти. 
        Конкурсите „БУКЕТ” се провеждат един път годишно в различни категории и кръгове. Организирането и провеждането на конкурсите се осъществява от организационен комитет с председател Лютви Местан - лидер на партията, от национални и областни комисии по категории. Категории: турски език и литература - художествено творчество (поезия и проза) и  съвременен книжовен турски език; музикално и сценично изкуства - художествено слово/Театър и танц; изобразително изкуство; фотография; стари занаяти и приложно изкуство; кулинарни традиции. 
          Право на участие имат всички български граждани до 35-годишна възраст. За област Силистра областен координатор е Хабил Хабил. Сред имената на членовете на комисии четем известни личности като певците Едсил Дюран и Орхан Мурад, проф. Любомир Гърбев от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", балетмайстора проф. Хикмет Мехмедов и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар