петък, 19 юни 2015 г.

Лятна „Читалищна театралия“ в Косара и Зафирово

Интересен  проект предстои да бъде осъществен от НЧ „Ведрина -1997 г.“ с. Косара, с партньори НЧ  „Христо Ботев - 1901 год.“с. Зафирово и Община Главиница. Той се казва "Читалищна театралия“ и е към  Фонд „13 века България“ в Министерството на културата. Проектът е одобрен за дофинансиране за дейности на стойност 1 500 лв. за подготовка и представяне на две детски мини пиеси: „Приключенията на Мила“ и „Морска приказка“, които следва да бъдат изнесени пред широка аудитория на двете селища Зафирово в края на юли и в Косара  в началото на август.
Участници в пиесите са одобрените след кастинг 19 деца от Зафирово и Косара. Ръководител на проекта е Сениха Ниази, която е председател на читалището в с. Косара. Жури и ръководители на пиесите са: Калинка Василева, Елена Аврамова и Дешка Георгиева. Проведен е кастинг за подбор на децата, които ще играят в пиесите. 
И други училища в област Силистра се обърнаха към театъра като форма за развитие на речта и на художествено-творческите заложби на подрастващите - в село Добротица, в град Силистра - ПГСУАУ "Атанас Буров" и в ОУ "Иван Вазов" , и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар