събота, 20 юни 2015 г.

Среща в Силистра на лекоатлети в ДФС "Доростол" от различни поколения


      На ст. "Луи Айер"" в Силистра се проведе първа по рода си от много години насам среща на някогашни лекоатлети на ДФС "Доростол", чийто наследник, макар и не юридически, но де факто е СК "Олимп 97" с президент Илия Недков. Над 30 души - от Силистра, Добрич, София, Враца и няколко града на Турция, предимно от поколенията, състезавали се за крайдунавския град, както и за националните ни отбори в различни възрастови групи, се отзоваха на поканата на оргкомитет, представляван от Димитричка Черникова, сега учител в силистренско СОУ. 
     Сред отзовалите се бяха олимпийките Екатерина Недева и Росица Христова (Стаменова), капитан на нац. отбор по лека атлетика в периода 1984-1989 г. След приключване на срещата ще кажем имената на всички, които дойдоха, видяха се, спомниха си славни времена, порадваха се и на ремонтираната покрита лекоатлетическа писта, която в подобна среда може би трябваше да бъде открита като финал на приключилия проект, но...деловата работа ще остане за някой друг път. 
      "В Добрич на подобна среща всички участници се подписахме на тениски и ги дадохме за спомен на сегашни лекоатлети", припомни си Недева, участничка на олимпиадите в Канада и СССР преди 35-39 години, която не пропусна да отбележи обаче, че точно в Силистра като студентка в Института за подготовка на учители е станала майстор на спорта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар