сряда, 24 юни 2015 г.

Детската кухня в Силистра обновена с пари на военните сили от САЩ

         В Силистра тържествено бе открита "Детска кухня Силистра" след обновлението й по проект, започнал на 16.10.2014 г., завършен два месеца по-късно. Финансирането е по чрез посолството в София на САЩ по Програмата за хуманитарна помощ от инженерното командване на военноморските им сили. Ремонтирани са всички помещения - административни, за обработка на храната и складове с обща площ  300 кв.м. 
       Реализирани  са следните дейности: изцяло подменена дограма – 55,5 кв.м. - прозорци и външни врати, поставени са нови 16 вътрешни ПВЦ врати и вътрешни стъклени прегради; ремонтирани са ВиК и електрически инсталации; подменени са подови настилки, шпакловани и боядисани стени и тавани, поставени нови плочки; в част от помещенията са поставени окачени тавани; нови са подовите настилки във всички помещения, при това антибактериални - всеки ден сеправи дезинфекция; ремонтирани са съществуващите и са поставени нови климатични и вентилационни системи; - обновени кухненски плотове, рафтове и мивки; подменени са всички осветителни тела. Ангажиментите по дейности изпълниха: „Антех-клон България” КТЧ; подизпълнител на ремонтните дейност е „Галакси Строй” – Силистра; подизпълнител на част от климатизация и вентилация е„Вокс” ООД.
        Тържественото прерязване на лентата направи д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра, с участието на подполковник Джей Смит от посолството на САЩ в София, и на Недялка Раева, директор на "Детска кухня Силистра". Гост на събитието бе д-р Мария Димитрова, председател на Общинския съвет, в присъствието на представители на различни общински структури. Церемонията бе почетена от капитан трети ранг Джошуа Хенсли, зам.-началник, майор Робърт Хенкок, офицер по двустранното сътрудничество, старши лейтенант, Раян Спинуци и др. 
          В словото си г-н Джей Смит, началник на отдела за военно сътрудничество в американското посолство, подчерта радостта си от факта, че с дейностите по обновяването са помогнали на "сърцето и душата на общността - децата". Д-р Найденов благодари на дарителите, на екипа по проекта, на хората, които ще стопанисват придобивката и особено се радва за грижата и в бъдеще за децата на града ни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар