![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzAqV0aMmEeD3oJx1-zjQuE1CDYDz-gxn0zY-THiz0kAiE6e5XOhrrnSd-AE5tIH_cZnvcngCewfjS0VF6YUuGbm2rSDz6cBe11MpkFrhCP3mBRxoVerqmh76APuESsVSBVVd47YExvLCa/s1600/Garvan+zutva+(22).jpg)
Според програмата в 9 часа се тръгва от стогодишната "Добруджанска къща" в село Гарван за житните полета, където ще се извърши освещаване на нивата и техниката, прибираща реколтата, след което ще се открие жътвата. Обикновено ЗК "16 декември" е домакин на събитието. В 11 часа е откриването на фестивал на хляба, като събитието е в двора на „Добруджанската къща”.
Регламент за участие в предвидения конкурс в рамките на „Фестивал на хляба": в конкурса за най-добре приготвено тестено изделие желаещите трябва саморъчно да са изработили съответния продукт, като изискването е при регистрацията той да бъде опакован (закрит). Регистрацията ще се извършва при Гинка Макриева в Добруджанската къща от 8 до 10 ч. на 6 юли. Всяко изделие ще получи свой регистрационен номер, с който ще участва в конкурса. В 11 ч. изделията ще бъдат изложени за оценяване от независима комисия. Предвиждат се награди за класираните на първо и второ място, като критериите за оценка са: вкусови качества; сложност на приготвяне и естетичен вид.
Няма коментари:
Публикуване на коментар