понеделник, 28 юли 2014 г.

Стефан Господинов: Наесен в Силистра кръгла маса в Силистра за Дунав мост 3, на този етап областният управител защитава проекта

      Проектът Дунав мост Силистра –Кълъраш   получи категоричната подкрепа на евродепутатите от ГЕРБ /ЕНП, след потърсено съдействие от страна на НП от ГЕРБ Стефан Господинов. Това стана ясно по време на редовния брифинг на депутата със силистренски медии. Господинов е получил и личното уверение на евродепутата Емил Радев за съдействие и организиране през септември месец на кръгла маса в Силистра  в подкрепа на този проект. Стефан Господинов припомни, че проектът бе приоритезиран по време на управлението на ПП ГЕРБ, а следващите управляващи са подменили приоритетите и сегашната ситуация е резултат от тази непоследователна политика. Той подчерта,  че на този етап Областна администрация Силистра и в частност областният управител Насуф Насуф , наистина правят всичко възможно да защитят проекта, който е част от общо четири варианта за Дунав мост 3 по протежението на българския бряг. Вариантите се обсъждат в рамките на трансграничен проект с бенифециент румънската държава, реализиращ се в партньорство с българските власти.
    В коментар на финансовото състояние на държавата  и предстоящото обсъждане на извънредно заседание на парламента на актуализацията на бюджета, Стефан Господинов заяви, че има депозирана актуализация от правителството в оставка. "Ние от ГЕРБ искахме да бъде по-висока тази актуализация, но това е един компромисен вариант, за да може служебното и следващото правителства да приключат годината”, заяви Господинов. Той допълни, че се надява актуализацията да бъде гласувана, за да работи държавата. „Проблемите за решаване са много. Миналата седмица имаше дебат и относно пенсионната реформа. По време на управлението на ГЕРБ ние стартирахме тази непопулярна реформа, правителството на Орешарски замрази покачването на възрастта, но това бе популизъм. Очаквам много подводни камъни за следващото правителство: пенсионната система, здравната система, социалната”, каза депутатът.
         Народният представител смята да предложи поправка в законопроект, ако бъде избран в следващо Народно събрание, с който работещите пенсионери да имат възможността да увеличават стажа си. „Мисля, че за самите пенсионери ще бъде по-полезно да им се трупа стаж, да получават след това по-висока пенсия, отколкото да получават паралелна ниска пенсия”, каза силистренският депутат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар