понеделник, 14 юли 2014 г.

Министърът на отбраната свиква на първо заседание оргкомитета „100 години от Първата световна война и участието на България в нея“


14/7/2014

         В София в зала „Тържествена“ на Централния военен клуб ще се проведе първото заседание на националния оргкомитет за отбелязване на 100-годишнината от Първата световна война и участието на България в нея. Той е създаден с решение на МС на Република България, взето на заседанието на кабинета на 4 юли т.г. Във форума са поканени да участват представители на президентската институция, БАН, областните управители по места или представители на съответните областни администрации, както и държавни медии, неправителствени организации и др.
         Според предварителните намерения всяка година ще бъде актуализиран националният план за честванията от 2014 до 2018 г., подготвян от организационния комитет, чието първо заседание се свиква от министъра на отбраната Ангел Найденов. Засега в Силистра има готовност да се направи поне едно предложение: в плана да влизат като национален приоритет и финансиране някои по-големи регионални мероприятия. За пример се има предвид възпоменателният събор край мемориала в село Шуменци, община Тутракан, където всяка година в началото на септември се събират потомци от цялата страна на загинали в боевете на Добруджанския фронт през 1916 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар