вторник, 1 юли 2014 г.

Ротарианските клубове на Силистра и Тутракан с нови президенти


       
Й. Георгиев - секретар, П. Георгиев - паст президент, Г. Иванов - президент 2014-2015 г.

Новият президент на Интеракт-Силистра Моника Генчева - вляво, приема президентската огърлица от паст президента Даниела Костова


        С нов президент от началото на новата ротарианска година, започнала на 1 юли, е създаденият  преди 12 години „Ротари клуб – Силистра“. Това е Георги Иванов, кмет на Сребърна. Той ще представлява местната ротарианска общност в следващите 12 месеца, когато щафетата на поста ще се поеме от застрахователя Свилен Съботинов. Както е известно, президентите на ротарианските клубове се избират за две години напред.
Р. Ангелов и Г. Иванов
П. Димитрова
Ив. Констанцалиев
В понеделник на редовната сбирка на клуба в крайдунавския град с часовник с изображението на символите на Ротари интернешинъл бе награден досегашният президент Петър Георгиев. Няколко дни преди това по подобен начин бе извършен ритуалът и при младежката организация – „Интеракт клуб – Силистра“, чийто нов президент е Моника Генчева, ученичка в Езиковата гимназия. 
С благодарност бяха изпратени предишните двама президенти – Даниела Костова и Росен Ангелов, които завършиха средното си образование и им предстои да учат в различни ВУЗ извън Силистра.
         
Направени бяха кадровите промени и в „Ротари клуб – Тутракан“ – респективно в „Интеракт клуб – Тутракан“. Новите им президенти съответно са Иван Констанцалиев (секретар е Венцислав Танчев), и Петя Димитрова (Габриела Иванова – секретар).
       Междувременно в специално послание до ротарианците от цялата страна (от 86 клуба, повече от 1 200 души) новият управител (дистрикт гуверньор) на Ротари България Иларио Астинов заяви: "Да ни е честита новата 2014-15 Ротарианска година! Хващайки перото (което има вид на клавиатура), за да напиша първото си писмо към вас, неволно си спомних за Том Сойер, който в съботното утро, наказан от леля Поли трябваше да боядисва ограда, вместо да се отдаде на безгрижни игри – както се полага в съботния ден. 
      Всички знаем как завърши таз история – от най-бедното момче в градчето, в края на деня Том разполагаше със завидни активи (изядена ябълка; няколко стъклени топчета; хвърчило в добро състояние; парче синьо стъкло от бутилка, през което може да се гледа; ключ, с който нищо не можеше да се отключи...и други изумителни богатства), правещи го най-големия баровец от местна величина. Много ми се ще на края на тази Ротарианска година всички ние да се почувстваме като Том – взаимно много обогатени  с онова, което ще сторим през нашата година!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар