сряда, 16 април 2014 г.

www.akcent.bg: Енис от Дулово сред най-добрите по английски език на състезание в Русе

       След дълга и оспорвана битка Велеслав Тачев от ОУ „Васил Левски“, Разград, Енис Алекбар от ОУ „Христо Смирненски“, Дулово и Дженан Сафир от ОУ „Иван Вазов“, Русе спечелиха регионалния кръг от Четвъртото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, който се проведе на 12 април 2014 г. /събота/ в Русе. Излъчените трима финалисти ще участват във финалния кръг от състезанието на 10 май 2014 г. в хотел „Хилтън” в София, когато ще се определинационалният Spelling Bee шампион. Регионални състезания се проведоха в същия ден в още осем града - Благоевград, Сливен, Варна, Враца, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. В тях се включиха над 500 ученици от цялата страна.
     Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling)т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.
   Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и посолството на САЩ, и под патронажа на Министерството на образованието и науката.   
      КОРПлюС  – Неправителствена организация, създадена като приемник на Корпус на мира с основна цел да запази, продължи и развие някои от най-успешните проекти на доброволците от Корпус на мира България.  Организацията ще използва дългогодишния опит, знания и материали, създадени през 20 години на работа на доброволците в България и ще насочи усилията си към  разнообразяване и подобряване на обучението по английски език,  обогатяване на професионалните и социални умения на личности, организации и общности и насърчаване  развитието на лидерски умения сред младежтa.
   Фондация „Америка за България”– Фондация „Америка за България” подпомага израстването и укрепването на динамична пазарна икономика и демократично общество в България и подкрепя страната в постигане на пълния ѝ потенциал на успешна и модерна европейска нация.  Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете, които Фондация „Америка за България” предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар