понеделник, 14 април 2014 г.

Кметът на Силистра подкрепи благотворителни инициативи


      Кметът на община Силистра  д-р Юлиян Найденов заедно със съпругата си д-р Емилия Найденова подкрепиха инициативата на ПП ГЕРБ - жени в Силистра за събиране на средства  чрез благотворителен бал. Събраната сума от проведения търг на картини и арт предмети, от организираната томбола  със собственоръчно приготвени  кулинарни изкушения  от дамите от политическата формация, възлиза на 3 400 лв. Средствата ще бъдат предоставени на Ресурсен център- Силистра, с тях ще се финансира почивка  за децата  със специални нужди в морския ни  курорт Камчия.
    Зам. кметът Денка Михайлова, областен координатор на дамското крило в ПП ГЕРБ,  в обръщението си към съпричастните гости на благотворителния бал уточни: „… Инициативата ни  за благотворителност към най- уязвимата група от общността ни – децата е за втора поредна година,  през 2013 в полезрението  ни бяха децата аутисти, за които организирахме екскурзия до Варна, с посещение на Конната база - Аксаково , Делфинариума  и  Зоологическа градина- Варна". Недка Русева благодари на всички присъстващи и в навечерието на най- светлите Великденски празници пожела здраве и единение в каузите за благото на нацията ни.
      Д-р Юлиян Найденов и г-жа Денка Михайлова бяха официални лица на организирания благотворителен концерт от НЧ "Пробуда -1940", с. Калипетрово. Общинска администрация дари 150 лева за каузата, която е закупуване на озвучителна техника за нуждите на читалището. "Винаги може да потърсите съдействие от Община Силистра - ние сме готови да Ви помагаме, когато имате нужда. В навечерието на светлите християнски празници Ви желая да бъдете винаги така предприемчиви и креативни. Съхранявайте и обогатявайте фолкора и традициите. Община Силистра е Ваш партньор и ще продължаваме да помагаме в реализирането на такива каузи." - с тези думи кметът д-р Юлиян Найденов се обърна към всички читалищни дейци и им благодари за неотклонното следване на своите творчески и културни цели.
    На благотворителния концерт присъстваха още народният представител г-н Стефан Господинов, представители на ПП "ГЕРБ", общинският съветник Йордан Владимиров, директор дирекция "Икономика" в Община Силистра г-жа Йорданка Владимирова. Програмата включваше изпълнения на музикалните, танцовия и кукерския състави към НЧ "Пробуда-1940", работилничка за вълшебства "Доби и приятели" и балет "Аксел".





Няма коментари:

Публикуване на коментар