четвъртък, 17 април 2014 г.

Силистренката Филиз Хюсменова отново №1 в листата на ДПС за ЕП

              Евродепутатката от ДПС Филиз Хюсменова ще е водачът на ДПС в битката за Брюксел. Това стана ясно след като Лютви Местан обяви официално листата на партията си за изборите на 25 май. Втори след опитната евродепутатка е депутатът Делян Пеевски. Трети е зам.-министърът на отбраната Неджми Али. Областните председатели на ДПС казаха, че са номинирали реалния човек и политик Пеевски, а не този, който виждат сатанизиран, обясни номинацията на Пеевски Местан. Взехме нелесното решение по настояване на структурите, поради което г-н Пеевски е втори в листата. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан.
       „Не смятам, че в тази номинация трябва да се чете знак нито към БСП, нито към ГЕРБ. Номинацията на г-н Пеевски е от почти всички областни структури на ДПС. Как ние разбираме казуса Пеевски – кандидат за български представител в ЕП в листата на ДПС? Онова, което чух и усетих в изказванията на областните ни председатели, може да се сведе до следното – областните председатели на ДПС казаха, че са номинирали реалния човек, реалния политик Пеевски, а не този, когото виждат като сатанизиран образ”, заяви Местан.
       „Дори колегата областен председател на Пазарджишката организация, от която Пеевски е два мандата народен представител, каза, че това е проверимо, те не са регистрирали нито едно отсъствие на Делян Пеевски от заседание на Областния съвет на ДПС в Пазарджик. Не са регистрирали нито един поет ангажимент за района и организацията, който да не е бил изпълнен от негова страна”, посочи той.
      „На 14 юни той отказа да встъпи в длъжност. Чухме много сериозни критики за това. Мотивацията зад тезите на колегите ми е, че основната причина за реакцията срещу него е фактът, че е народен представител от ДПС”, заяви Лютви Местан.
       
„26 са организациите, които го издигнаха. Какъв знак даваме, ако се откажем да го номинираме? Когато става въпрос за изпълнение на важни държавни функции, не можем да не държим сметка освен за реалния човек и политически образ на един политик, и за публичния образ на този политик. Когато става въпрос за вътрешна убеденост в оценката за Делян Пеевски от страна на структурите, те поставиха въпроса – можем ли да принесем в жертва човешкото право да бъдеш номиниран? Ако ли да, то ние бихме нарушили базисния принцип на демокрацията въобще”, посочи той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар