понеделник, 28 април 2014 г.

РЗИ – Силистра кани на поход в името на здравето

   
        http://silistra.government.bg/
         РЗИ – Силистра подготвя за 9 май 2014 г. поход по повод инициативата „Движението – това е здраве“, предвидена за 10 май от Световната здравна организация, съобщи д-р Теодора Начева, директор на Регионалната здравна инспекция. Сборният стартов пункт са стълбите към крепостта „Меджиди табия“ в 14 ч. Избраният маршрут включва пътеката на здравето, телевизионната кула, чешмата „Иван Стайков“, комплекс „Кантона“ и местността „Орехова гора“ („Памук кулак“).
         „Нашата цел е да насърчим хората да живеят по-здравословно, активно и природосъобразно, като припомним и затвърдим пешеходния туризъм като едно от най-ефективните средства за това“, се казва в разпространеното сред институциите писмо по повод инициативата. Заявките за участие се приемат от Диана Мирчева до 7 май на тел. 086/816-140. Информация по темата има и на сайта на РЗИ-Силистра.
         http://jordansilistra.blogspot.com (ВЕРСИНАЖ), 2012 Г.
         Пролетта нахлу в душите ни и стотици силистренци намериха отново пътя към Крепостта - по стълбите или през пътеката на здравето. За да се погрижат за доброто си настроение. Благодарение на пешеходен или велотуризъм. Маршрутите са познати от детството на всеки от нас.
           За някои може да са минали и 30 години, откакто не са ги вървели, но пак краката им налучкват верните пътеки. Някъде около паметника на Иван Стайков е една нова чешма, градена преди 6 години от Иван Колев. Негово е и стихотворението, което човек може да прочете на глас, след като отпие от водата.
        Преди или след почерпката "а ла закуска на тревата". А защо не и след дегустацията на BBQ-то? 

Пролет е...пукна се. Хванахме се за зелено. След снежно-ледената дунавска белота.

Няма коментари:

Публикуване на коментар