неделя, 27 април 2014 г.

Радио ЗВЕЗДА пропя и в Силистра като част от националното си турне

Силистренската рок банда заби яко насред града
С внушителен концерт на централния площад в Силистра завърши световният екоден на 26 април, в който България се включи с успех за пореден път. Специално област Силистра се отчете с 15% участие и близо 180 т. събран боклук от около 18 000 души еколози. 
Музикалното събитие бе дело на новото национално радио ЗВЕЗДА, което отскоро е част от световната информационна мрежа „Интернет“. 
На сцената от 18 часа 

своите безспорни качества на бийт-изпълнител показа Адриана Николова – Печенката, която е едно от лицата на Екоденя. Журиралият преди време в телевизионния формат „Гласът на България“ Любо Киров, заедно с Нина Николина и Петя Буюклиева дадоха принос в настроението в чест на силистренци. Любо даже пя за пръв път народна песен заедно с колежката си, която го подстрекала, за да се изяви в ново амплоа. В ролята на подгряващ изпълнител бе поканена силистренската рок банда Apfel&Strudel Project.
 Както през деня, така и в подстъпите на вечерта добруджанци за втори път след миналата година общуваха със специалните гости – кукленото шоу от София, представящо със скечове и шаржове управляващите България през последните кризисни години. Топ концертът на радио ЗВЕЗДА, уважило в програмата си с участие , е част от национално турне, включващо 12 града в страната, сред които и Силистра.





Петя Буюклиева си сформира импровизиран балет от подрастващи


Областният председател на БСП вяра Емилова в разговор с екипа на Радио ЗВЕЗДА, подготвил концерта

На практика с концерта Коалиция за България
стартира в евроизборите
Екипът на радио ЗВЕЗДА е обявил, че е „гласът на левия спектър в ефира“. Стремежът му е да показва мнения, противопоставящи се на доминиращите в българския радио и телевизионен ефир неолиберални и десни политически позиции. Намерението е radiozvezda.bg е да дава гласност на новини, мнения и коментари, застъпващи социално-ориентирани гледни точки за развитието на България, на Европа и на света като цяло. В навечерието на изборите за европейски парламент радио ЗВЕЗДА работи за каузата „За социална България в социална Европа!“, което кореспондира с идеите на кандидатите на Коалиция за България в стремежа им да получат на 25 май т.г. най-голяма подкрепа от избирателите, за да допринесат за победата на Партията на европейските социалисти, част от семейството на които са българските социалисти и социалдемократи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар