четвъртък, 17 април 2014 г.

Участие на самодейците при НЧ „Димитър Иванов Полянов- 1870” от село Гаван в Първи национален фестивал „Семе българско” град Севлиево


          Самодейците при НЧ „Димитър Иванов Полянов - 1870” от село Гаван участваха в Първия национален фестивал  „Семе българско” в град Севлиево, проведен на 12 и 13 април 2014 г. в парк „Казармите”. Така те се присъединиха към основната  кауза на фестивала, която  е  съхраняване на традициите и продължаване във вековете на българските видове и породи, както и на българския род. Акцентът е  върху семето като носител на идентичност, нов живот, традиции. 
      В проявата участваха и организации, фирми и асоциации от областта на селското стопанство, екологията и биопроизводството, със специално внимание към местните производители, земеделски кооперации, билкопроизводители фондация „Искам бебе”, инвитро клиники от цялата страна, асоциации и други организации, чиято дейност и цели са свързани с демографските проблеми на страната, семенна борса, информационни шатри, базар, ателиета, конкурси, образователни лекции, кулинарна борса.
          Гинка Макриева: "На откритата сцена на фестивала  взехме участие заедно и поотделно  със самодейците при НЧ „Христо Ботев- 2008” от село Гарван, Габровско, така и с други  самодейни състави, танцови школи, ансамбли. Самодейци и от двете едноименни  населени  места  -  село Гарван, Силистренско и село Гарван, Габровско, участвахме и в конкурса „Никой не е по-голям от хляба” - за домашен хляб, произведен по традиционни рецепти, като компетентното жури ни удостои с голямата награда на фестивал, а именно: 50 килограма брашно от местен   зърнопроизводител.
      След участието ни тръгнахме към село Гарван, Габровско, за следващата ни поредна дълго очаквана  среща. Бяхме посрещнати с много усмивки и радост от самодейци и жители. Ние от наша страна ги поздравихме с много песни и пожелания. Вечерта премина с много веселие, песни, танци и усмивки. На следващия ден посетихме параклис в село Гарван, за да запалим свещички за здраве и да си вземем върбови клонки за празника. Бяхме посрещнати гостоприемно в читалището с пищна закуска и много песни. Тръгнахме си с много спомени и с пожел Специални благодарности от всички самодейци от читалище "Димитър Иванов Полянов - 1870" към ръководството на ЗК "16 ДЕКЕМВРИ" - село Гарван с председател Иван Добрев за осигуряването на автобуса и за осъществяване на пътуването до град Севлиево и до село Гарван, Габровско.

     

Няма коментари:

Публикуване на коментар