сряда, 30 април 2014 г.

С нови идеи и нюанси на дъгата бе отчетен за поредна година традиционният ученически конкурс „ДЪГА НА ТОЛЕРАНТНОСТТА”- СИЛИСТРА 2014





През месец февруари за поредна година бе обявен ученически конкурс за рисунка и есе “Дъга на толерантността” - Силистра 2014. Конкурсът ежегодно се организира от Община Силистра и Общински съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси – Силистра. Всяка година темата е свързана с опознаване културното многообразие, приемане на различията и толерантното ни отношение към тях, със съхраняването на самобитната българска традиция и култура. Тематичното направление за настоящата година бе: „Етносите – един свят на приятелството”.     
Традиционният вече конкурс се провежда за шеста поредна година. През настоящата година бе отчасти променен статутът на конкурса, който до миналата година бе за рисунка и мултимедийна презентация, а тази година бе дадена възможност ученици в две възрастови групи – от 1 до 4 клас и от 5 до 7 клас да изразят своето мислене и виждане за толерантност с рисунка, а по-големите ученици от 8 до 12 клас  - с есе.  Над 50 деца от Силистренска област и страната от 1-ви до 12 клас представиха  чрез изкуството своето виждане и разбиране за толерантност, търпимост и приятелство.
  Кметът  на община Силистра – д-р Юлиян Найденов поднесе приветствие  и  благодари за активното участие на всички ученици :  „С талант, идеи и умения Вие се присъединявате към идеята за доброта, за приемане на различията и за мирно съжителство. Чрез изкуството Вие намирате общия език помежду си, откривате приятелства, разкривате безгранични хоризонти на толерантност и добросъседството”.
 Класирането на творбите бе извършено от комисия, назначена със заповед на кмета, с председател за раздел „Рисунка”: Йордан Колев – директор на Художествена галерия – Силистра; председател на комисия за раздел „Есе” – Цветана Игнатова – началник отдел „Култура” в Община Силистра.
Наградените ученици получиха грамоти и ваучери за покупка, всички останали участници -  с диплом за участие,  символичен спомен с лого на конкурса и почерпка, осигурени от Община Силистра. Протокола за класиране на участниците в конкурса може да видите ТУК.


Няма коментари:

Публикуване на коментар