сряда, 30 април 2014 г.

Ученици от началния курс с „дуел по история“ в чест на половинвековния юбилей на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-Силистра30/4/2014

         С три отбора – „Асеневци“, „Аспарухови войни“ и „Калоянови потомци“, съставени от ученици на IIIа и на IVб класове, бе проведен замисленият от класните им ръководители „дуел по история“ под формата на изнесен урок за наученото за човека и обществото. Той бе в чест на 50-ата година от основаването на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Силистра. Той бе уважен с присъствие на Областна администрация – Силистра чрез главния секретар Светлана Великова,  отдел „Образование“ при община Силистра, представена от своя началник Нели Иванова, и от Регионална библиотека „Партений Павлович“ с директор Нели Стоилова. Състезанието премина в решаване на няколко задачи, свързани със знаменателни дати от историята на България от нейното Средновековие. Както и в пресъздаване на сцени от времето на славните хан Кубрат, чийто син Аспарух е основател на българската държава по поречието на река Дунав, и на хан Крум, при управлението на който са създадени първите писани закони по нашите земи. 
        Изявата на отборите оцени жури с председател Стоянка Георгиева. В началото на урока бе представена накратко историята на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, което за своите 50 години е имало няколко директори: Тодорка Йорданова, Иван Байчев, Витош Попов, Петкана Димитрова и Максим Георгиев (от 1989 г. насам). Според предварителната програма на 10 май от 11 часа. в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще стане откриването на паметна плоча за юбилея, в 13 часа е откриването на изложба от ученически творби в Художествената галерия в Силистра, където малко по-късно е и кръглата маса „Среща на поколенията“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар