петък, 17 февруари 2023 г.

"Пинк Пеликан" и Ивелина Димова заедно с... "Вино и песен"

Месец февруари до няма и тридесет години бе посветен на...трезвеността, макар в кратките си дни да има два празника, посветени онази напитка, за която от древността казват, че в нея е истината. И в братовчедка й, разбира се, дето е по-висок градус и с по-остър вкус. Но, както казва, в годините за демократични промени и наспирен "преход" времената са други и...просторът - също. В този ред на мисли трапезата не минава без наздравици.

Накратко: в края на февруари предстои събитието “С вино и песен животът е чудесен”...“Девойко, мари хубава, сипни ми винце да пийна, девойко…”, казват от "Пинк пеликан" и канят на 25.02.2023 г. точно в 18 ч. в уютната атмосфера на единствената по рода си в Силистра комбинация между бар и магазин за вино (Pink Pelican Wine Bar & Shop), който е на бул. "Македония". Поканата е и за среща с "гласа на Добруджа” Ивелина Димова - дългогодишна солистка, изпълнителка както на добруджански, така и на песни от всички етнографски области на България. С идеята "...да пеем от сърце и да се заредим с положителна енергия"..., защото идва не по-малко празничен месец - вездесъщият март.

В тази песенна среща акцентът е обичаната родопска песен “Девойко, мари хубава”. организаторите обещават срещу куверт от 30 лева (чаша вино "Розов Пеликан" и дъскичка с вкусни колбаси и сирена), че "Ще научим и упражняваме как да имаме правилна гласова постановка, какво е певческо дишане и как да го постигнем, колко важно е да го владеем, за да можем хубаво да пеем". Резервации: 0887797842.

Няма коментари:

Публикуване на коментар