петък, 17 февруари 2023 г.

Събития за Левски в Исторически музей Дулово

Публично събитие в Исторически музей Дулово с директор Гюнер Мехмед бе проведено на 16.02.2023 г. с участието на учениците от VII г клас при местното ОУ “Христо Смирненски“ с преподавател по история Ганка Касабова. Те разгледаха картинната презентация, посветена на биографията и революционната дейност на Васил Левски и участваха в съвместната беседа „150 г. от безсмъртието на Апостола“. Децата слушаха с интерес за образователната и революционна дейност на Левски в Добруджа през 1867-1868 г., където той осмисля бъдещите си планова за създаването на комитети и вътрешна революционна организация във всички земи, населени с българи.

Подобни събития, посветени на годишнината от гибелта на Апостола на свободата провеждат също читалища, училища и културни институти. На 18.02. от 11 ч. в Силистра, където е в ход програмата "Пред олтара на свободата", а по същото време и в други грладове и населени медста на областта ще бъдат проведени възпоменания в чест на най-велиикя българин, както бе обявен преди 17 години от анкета на социалогическа агенция.

Групата за Патриотични песни – гр. Дулово уважи поканата на Музея за съвместно възпоменателно отбелязване на „150 г. от безсмъртието на Апостола“, което се проведе в Лекционната зала на ИМ-Дулово. Проведена е съвместна беседа за Васил Левски и неговата просветно революционна дейност в Добруджа. Групата изпълни певческа програма, посветена на Апостола на свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар