четвъртък, 9 февруари 2023 г.

Кандидати за депутати, общински съветници и кметове, не пропускайте специалната лекция на проф. Палангурски

Регионален исторически музей – Силистра и Регионален исторически музей – Добрич провеждат лекция на тема: „Най-здравата гаранция за законно и справедливо управление – изборите в регионален контекст. Тя е втората по финансирания от Национален фонд „Култура“ проект на тема „Повишаване на капацитета на музейните специалисти в РИМ-Силистра и РИМ-Добрич, чрез развитието на изследователска мрежа за регионални изследвания“, .

Лекцията е на 16 февруари 2023 г. от 18 ч. с достъп чрез линк: https://us06web.zoom.us/j/81743631348. Ще я извесе проф. дин Милко Палангурски от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, който е водещ специалист в областта, за да запознае аудиторията с изборното законодателство у нас след 1879 г., с неговото приложение на локално ниво, както и отклоненията от правната норма при провеждане на изборите. 

За сведение на проявяващите интерес към темата за местното самоуправление специално и проблематиката, свързана с избори: https://jordansilistra.blogspot.com/2019/10/blog-post_57.html (Теоретична подсказва за местните избори - що са това кмет и Общински съвет?).



Няма коментари:

Публикуване на коментар