вторник, 22 май 2018 г.

Колективно тържество в Шуменци за златна и брилянтна сватба


„Брачно дълголетие“ се нарича празникът, организирана за втори път през последните години от кметство Шуменци по инициатива на кмета Калина Михайлова. Благодарение на тържеството 6 семейни двойки отбелязаха своята златна сватба (50 г. съвместен живот), а други четири – брилянтна сватба (60 г.).

Пред властта и присъстващите те подписаха Свидетелство за брачно дълголетие. Семейните двойки юбиляри бяха поздравени от зам.-кмета на Община Тутракан Петя Князова-Василева, която им връчи поздравителни адреси и цветя от името на кмета на община Тутракан д-р Димитър Стефанов. Поздравителни адреси до участниците в тържеството изпрати и областният управител на област Силистра Ивелин Статев.

За първи път бе осъществен и още един ритуал – предаване на щастливия брачен „огън“ от баба и дядо на внучка: Несмие и Исмет Бейтулови, които честват златната си сватба предадоха огъня на внучката си Нежда, която на 26 май ще сключи граждански брак със своя приятел Илмаз.

Наскоро село Шуменци бе домакин на Общински преглед на художествената самодейност (община Тутракан), в рамките на който бе великолепно ревю на народни костюми от колекцията на кметицата Калина Михайлова.

Със селото е свързана и Мемориална гробница 1916, намираща се в близост, за да бъде в памет за загинали български войници и офицери, както и участници от други страни в битката на Добруджанския фронт за Тутраканската крепост.

По Фейсбук-профила на Калина Грънчарова

Няма коментари:

Публикуване на коментар