вторник, 29 май 2018 г.

Музеят в Попово показва в Силистра детски играчки на 100 години

Регионален исторически музей Силистра представя изложбата „И ние бяхме деца” на Исторически музей Попово с играчки от първата половина на 20 век - от 9 до 17 часа в сградата на Етнографски музей Силистра.  Показани са самоделни творби от парцали, дърво и тел, картонени игри, предвестници на „Черен Петър“, „Крачун и Малчо“, детски тротинетки, колелета, саморъчно направени дървени пушки, свирки, палячовци, дървени кукли на ластик и други характерни сред селското и градско население. 

Сред атракциите в експозицията е бебешка количка от ракита от края на 19 век, внос от Виена, и тротинетка от 1940 година. Всичко това е показано на фона на 10 големи на вид постери със снимки на деца от епохата на играчките, които са в изложбата. Те ще Ви провокират да погледне в детството по един друг начин, с носталгия, с тъга, но и с усмивка.

Баби, дядовци, майки и бащи, предоставяме Ви възможност да бъдете музейни ексурзоводи на децата си, като разкажете за своето детство и покажете своите играчки. Подарете си незабравима и сплотяваща емоция за цялото семейство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар