четвъртък, 10 май 2018 г.

Топ китаристът Иван Лечев в журито на Фестивала "Дунавски струни" в Силистра

Гост и част от журито на първия Фестивал на китарата "Дунавски струни" (www.dunavski-struni.com/) в гр. Силистра в края на м. юни т.г. ще бъдат Иван Лечев и Цветан Недялков.

Първият е български китарист (в рок група "ФСБ" е от 1978 г.), цигулар и композитор. Роден е на 19 юли 1956 г. в София. Започва да учи цигулка в класа на баща си цигуларя Боян Лечев. През 1975 г. завършва Музикалното училище в София, а през 1981 г. - Музикалната академия също в София. През 90-те години е свирил и с българската рок група "Стари муцуни". Участва като гост музикант в записите на албумите на Кирил Маричков, Георги Минчев, Дони и Момчил. От 2013 е член на "Фондацията". Жури в конкурса "Гласът на България".

Цветан Недялков е от "Ку-ку бенд". Учил е в НМА "Панчо Владигеров", където преподава. Започва висшето си образование с класическа китара и го приключва с джаз и поп-музика. Има много награди от наши и международни конкурси. Участието му в звукозаписи е свързано с почти всички по-големи имена в българската поп-музика.

Носител е на редица престижни награди, между които награда на фестивала на класическата китара в град Гоце Делчев, награда на фестивала в Чехословакия в Кутна Хора. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар