вторник, 29 май 2018 г.

Географиада в ОУ "Иван Вазов" Силистра


Наближава краят на поредната учебна година. Време е за стария призив: "Хей, свърши и таз година, за раздяла дойде час...". После идва лятото с ваканционните преживявания - за всяко поколение - различни, обединяващото са младежките тежнения, игри, приятелства и спомени. А засега - в навечерието на финала - актуално е оформянето на бележките в дневника - за учениците, резултатите от матурите - при зрелостниците, заключителните изяви по проекта "Твоят час" - подрастващите, а студентите - ясно е  - дойде ли юни - стягай се за сесия, освен ако не си се освободил от изпити през семестъра.


После идва лятото с ваканционните преживявания - за всяко поколение - различни, обединяващото са младежките тежнения, игри, приятелства и спомени. А засега - в навечерието на финала - актуално е оформянето на бележките в дневника, резултатите от матурите, а и заключителните изяви по проекта "Твоят час".

И така: "Географиада по..."вазовски" в ОУ "Иван Вазов" Силистра. Възпитаниците на Иванка Стойчева от шести клас, разделени на два отбора с капитани Кристианна и Ирем, провеждат своето необикновено състезание в света на науката (секция "Занимателна география"), която е едновременно приложение, пътешествие и приключение. Проявата е посветена на 15-ата годишнина на академик Анастас Иширков - виден географ, чието име носи голямо село в община Силистра, както и на юбилея на географското дружество в България.

Състезанието бе в 4 кръга, част от които събиране на пъзел от знания, решаване на кръстословица, препитване "Минута е много" и др. форми на проверка на наученото, оценено от жури от представители лауреати на състезания по география от различни възрастови групи - начело със седмокласник.

По този начин - чрез словесни препитвания в игра изплуват знания за 4 от континентите, които всеки е добре да знае, за да се чувства подготвен за пред аудитория, петимна да разбере нещо повече за тях. Защото, кой знае, може на човек да му се случи да ги посети по определен повод - екскурзия, командировка, научна експедиция и прочие възможности за обиколка на света.
   







Няма коментари:

Публикуване на коментар