понеделник, 28 май 2018 г.

Ситово - при мъжете, и Яребица - при юношите, са №1 на футбол в Крайдунавска Добруджа


Областният управител на Силистра Ивелин Статев връчи наградите на победителите в областното първенство по футбол за мъже и за юноши мл. възраст, проведено на стадион „Луи Айер“ в крайдунавския град с организацията на Областен футболен съюз с председател Георги Нарлев. За всеки от отборите финалисти имаше е специален поздравителен адрес от Областна администрация.

Пред близо 2 000 зрители на финала при мъжете ФК „Добруджа“ – с. Ситово победи ФК „Вихър“ – с. Любен с 4:1. На трето място застана отборът на ФК „Победа“ с. Вокил, който е и с наградата за спортсменство (феърплей), тъй като няма нито един червен картон. Вокилци победиха в малкия финал отбора на ФК „Добруджанец“ – град Алфатар (1:0).

Така ситовци получават правото да играят в Северозиточна Трета аматьорска лига в първенството за 2018-2019 г. и тепърва ще стане ясно дали ще се възползват от тази уникална възможност.

За любенци това бе втори финал през последните години и не случайно неговият треньор Еджевит Шабан, който е кмет на селото, получи наградата за най-добър треньор.

Любопитното е, че село Любен няма футболен терен и играе мачовете си в съседното село Добротица, където пък няма отбор. И още: най-посетеният мач от първенството в двете групи, преди финалния в Силистра, е между отборите на селата Любен и Вокил.

Изключително оспорвана бе борбата за първите места и в двете групи до последните мачове в шампионата, което не се е случвало от години, тъй като и други отбори имаха шансове както за първите, така и за вторите места, даващи път към финалите. Възход на футбола в Дулово и Алфатар. Наличието на юношески тимове дава шанс за израстване, както и за приемственост – постепенно преливане към мъжките отбори, коментира Георги Нарлев. Той връчи на четирите отбора финалисти при юношите екипи - пълна спортна екипировка, и футболни топки - награда от централата на БФС.

Илюстрация на казаното: в Източна група ФК Вихър село Любен изпревари само с една точка следващите два отбора ФК Победа - с. Вокил, и Вихър - с. Боил, а своите възможности пропусна и ФК Добруджа - с. Искра (бел. ред. - за сметка на това г-жа Вилдан Мемиш – кмет на селото, е с наградата за най-добър ръководител). В Западна група ФК Добруджа Ситово е напред също само с една точка пред ФК Добруджанец - град Алфатар.

За разлика от мъжките отбори, при юношите победителите в групите и техните подгласници са категорични в постигнатите резултати, тъй като са победители без конкуренция.

ФК „Добруджа“ – с. Ситово, игра финал и при юношите, но загуби от ФК „Йълдъръм“ – с. Яребица, община Дулово, с резултат 1:2. За третото място ФК „Червена звезда“ – град Дулово, победи ФК „Спортист“ – с. Кайнарджа, с резултат 2:0

По традиция бяха раздадени и и индивидуалните награди: Ерхан Мехмед от ФК „Вихър“ – с. Любен – голмайстор на първенството с 26 попадения при мъжете, а при юношите – Алтай Лютви от с. Яребица; Александър Александров от ФК „Добруджа“ – с. Ситово - най- добър вратар, допуснал 12 гола в шампионата.

Финалът на първенството бе заснет от Студио СТАКИ и бе предаван пряко чрез Фейсбук-страницата му. Снимки с професионално качество се получават в офисите както в Силистратака и в Дулово.


Няма коментари:

Публикуване на коментар